papervision 3d Afgelopen dinsdag is er bekend gemaakt dat Papervision 3.0 onderweg is. Versie 3.0 zal opnieuw gebouwd worden voor Flash Player 10. Hierdoor zal hij dan ook niet backward compatible zijn aangezien Flash Player 10 betere prestaties en technieken gebruikt dan zijn voorgangers. Voor de “oude” players is versie 2.1 te gebruiken. Deze zal niet meer door het papervision team door ontwikkeld worden, zij gaan zich volledig inzetten voor versie 3.0.

Op dit moment zijn de voorbereidingen nog in volle gang. Het plannen en de architectuur van het geheel, is waar nu aan gewerkt wordt. Ben je zelf een ontwikkelaar en wil je bijdragen aan de nieuwe engine dan horen ze graag van je.
Het nieuwste teamlid is Ben hopkins. Zijn ervaring en expertise met 3d programmeren is een welkome boost aan het project.

GitHub geen subversion
Met de nieuwe versie wordt er ook overgestapt op een ander beheer systeem. Ik hoorde van github enkele dagen geleden toen er een sollicitant langskwam. Git is oorspronkelijk ontwikkeld door Linus Torvalds voor de linux kernel development.